Ad van Pelt
Skip Navigation Links essen - ianolessen

Ad van Pelt geeft pianolessen in Woerden en omgeving
Ad van Pelt geeft onder meer pianolessen in Harmelen, Woerden en Zegveld.
Bovendien geeft hij pianolessen aan personen uit Linschoten, Montfoort, Nieuwerbrug, Polsbroek en Waarder (situatie december 2019).
Hier vindt u enige informatie over de pianolessen, die hij reeds meer dan 30 jaar met veel enthousiasme mag geven aan leerlingen van alle leeftijden, op dit moment in de leeftijd van ongeveer 8 tot 80 jaar.

Aankondiging van de laatste leerlingen-uitvoeringen :

27 september 2019 - Petruskerk - Woerden - 20.00 uur - Bach en Mozartfestival - concert 808

Concert met pianomuziek
door 3 pianoleerlingen van Ad van Pelt :

Noa Brouwer, Robin Pater, Geertje van Wijngaarden

18 juni 2016 - Petruskerk - Woerden - 20.00 uur - Bach en Mozartfestival - concert 674

Concert met pianomuziek
door 9 pianoleerlingen van Ad van Pelt :

Jeroen Blekkenhorst, Joanne Boogaard, Frank Elshout, Florian van Hout, Sylwia Kabelski,
Noortje Klooster, Robin Pater, Esther Visser, Geertje van Wijngaarden

23 april 2014 - Petruskerk - Woerden - 20.00 uur - Bach en Mozartfestival - concert 602

Concert met pianomuziek
door 11 pianoleerlingen van Ad van Pelt :

Jeroen Blekkenhorst, Ard van Dam, Frank Elshout, Florian van Hout, Els van den Hoven,
Arjan Kerpel, Lisa van der Kooij, Ad Koolwijk, Annefleur Teeuwen, Tanneke Treur, Esther Visser

...

Verschillende niveau's 
Beginners - De les wordt in principe wekelijks gegeven. Dan zijn lessen van 35 minuten vaak voldoende. Wanneer de les éénmaal per veertien dagen plaatsvindt, worden lessen van 45 minuten aanbevolen. Beginners volgen de lessen voornamelijk met de pianomethode "Alfred’s Basic Piano Library" als leidraad.
Gevorderden - Wanneer de pianisten het niveau 3 hebben bereikt, wordt men gerekend tot de gevorderden (eerste fase). Zij kunnen hun prestaties regelmatig laten horen tijdens de jaarlijkse leerlingenconcerten.
Talentenklas - Personen die het niveau 5 hebben bereikt, worden gerekend tot de gevorderden (tweede fase) of de Talentenklas. Deze laatste groep pianisten bestaat uit extra getalenteerde studenten.

Enkele studie-adviezen
Studeer regelmatig, bij voorkeur meerdere keren per dag. Beginners maken al goede vorderingen met 15 tot 30 minuten per dag. Gevorderde studenten spelen liefst 30 tot 45 minuten per dag. Het is goed om voor anderen voor te spelen en naar anderen te luisteren. Daarom worden regelmatig "groepslessen" gegeven. Deze lessen kunnen door twee of meer personen worden gevolgd. Men kan ook regelmatig meedoen met voorspeelavonden en leerlingen-uitvoeringen. Dit zijn korte optredens voor een klein publiek. Het is reuze leuk om het plezier van het pianospelen met anderen te delen. Het is goed om regelmatig mee te doen aan uitvoeringen. Dat kan op verschillende data. Het is ook goed om andere pianisten te beluisteren.

Musikalische Haus und Lebensregeln
De componist Robert Schumann schreef "Musikalische Haus und Lebensregeln". Het is de moeite waard om die goed door te lezen. 

De Pianokamer - De pianolessen kunnen op verschillende plaatsen worden gegeven:
- bij de student of de docent thuis, in de Piano- & Orgelkamer

Grotrian Steinweg-vleugel - Gevorderde pianisten kunnen de lessen volgen op de prachtige Grotrian Steinweg-vleugel uit 1923. Dit unieke instrument werd in 2007 gereviseerd en van nieuwe snaren en nieuw toetsbeleg voorzien door de pianostemmer en -restaurateur Hans de Borst. Een fantastisch instrument voor de vertolking van 19e eeuwse en 20e eeuwse pianomuziek !

Individuele lessen of Duo-lessen - De lessen worden in principe individueel gegeven. Uit ervaring is immers gebleken dat studenten het best kunnen worden begeleid tijdens privé-lessen. Een goede coaching en begeleiding is van primair belang voor een gunstige ontwikkeling. Omdat het fijn is, het plezier van het pianospelen ook met anderen te delen, kunnen de studenten regelmatig meedoen aan zogenaamde "duolessen". Zoals de naam al zegt zijn het lessen voor twee personen tegelijk. Een bijkomend voordeel is dat deze lessen voor half geld gevolgd kunnen worden!

Tarieven - Neem gerust even contact op. Dat kan via info@advanpelt.nl

Regelmatig spelen pianostudenten van Ad van Pelt tijdens concerten en uitvoeringen - Enkele vorige optredens, in de Petruskerk te Woerden:
27 september 2019 - 3 leerlingen speelden werken van Diabelli, Pleyel, e.a.
18 juni 2016 - 9 leerlingen speelden werken van Bach, Chopin, e.a.
23 april 2014 - 11 leerlingen speelden werken van Bach, Beethoven, Händel, e.a.

Ad van Pelt als pianist - Ad van Pelt volgde pianolessen bij Ton le Duc en Eveline M. Jansen. Aan het Utrechts Conservatorium bij Ans Verbeek en Kees van Houten. In 1983 deed hij eindexamen bijvak piano. De volgende werken speelde hij op zijn piano-examen: Wolfgang Amadeus Mozart - Sonate in Bes (KV 333); Frédéric Chopin - Wals in cis (opus 62 nr. 2); Serge Prokofiev - Delen uit "Vision Fugitives" (opus 22); Arnold Schönberg - Klavierstück (opus 33a); Ton de Leeuw - Études nr. 1 en 5, uit: Cinq études. Na het afronden van zijn studie aan het Utrechts Conservatorium (1986) legde hij zich meer en meer toe op het bespelen van de piano. Daartoe nam hij in 1994 deel aan een cursus Pianomethodiek, die werd gegeven aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag door de bekende pianist Marcel Baudet.

Piano in de Petruskerk te Woerden - Sinds 1997 staat er in de Petruskerk te Woerden een prachtige Seiler-piano. Dit instrument wordt regelmatig gebruikt bij concerten en uitvoeringen. Mede dankzij de gunstige akoestiek van de Petruskerk klinkt pianomuziek in deze ruimte bijzonder fraai. Tijdens talloze concerten en uitvoeringen is van deze piano gebruik gemaakt.

De volgende collega’s van Cantabile heeft hij op de piano begeleid:
Iris Giel - Liederen van Chausson, Mozart en Schubert; Ruth Houtman - Sonate voor viool en piano in e (KV 304) van Mozart; Liselotte Kuling - werken van Bach, Mozart, Ravel, Schubert en Schumann; Anja van der Maten - Variaties op een thema van Haydn van Hendrik Andriessen (1968)

Ad van Pelt treedt regelmatig op als pianist. - Enkele laatste optredens in de Petruskerk te Woerden : 
27 september 2019 - Cavatine voor hoorn en piano (1910) van Théodore Dubois {met Arnold van Poeteren, hoorn} 
22 september 2018 - Vioolsonate nr. 4 (KV 9) van Wolfgang Amadeus Mozart {met Anna Hiemstra, viool}
25 augustus 2018 - Vioolsonate in F (KV 55) van Wolfgang Amadeus Mozart {met Anna Hiemstra, viool}
18 augustus en 13 oktober 2018 - Quatorze Pièces van Charles Koechlin {met Liselotte Kuling, fluit}
21 en 28 juli 2018 - Sonate nr. 2 (opus 11.2) van Christian Friedrich Ruppe {met Liselotte Kuling, fluit}
23 juli 2016 - Sonate in Es (KV 282) van Wolfgang Amadeus Mozart

..

Ook voor orgellessen in Woerden, Harmelen, Kamerik of omgeving kunt u contact met mij opnemen. 
       Er is op dit moment nog plaats voor enkele studenten.
       Klik hiernaast voor meer informatie:

Orgelles