Harp

Arrianne Schipper

De harpiste Arrianne Schipper werd geboren in 1985 in Rotterdam. Op 6-jarige leeftijd volgde ze haar eerste muzieklessen. Twee jaar later kreeg ze haar eerste harplessen van Marianne ten Voorde. Toen deze docente naar het buitenland verhuisde, omdat ze een orkestbaan kon krijgen, vervolgde Arrianne haar harplessen bij Lenie de Meij, die haar vele stijlen en talloze mogelijkheden heeft bijgebracht. Voordat Arrianne haar studie aan het conservatorium begon, heeft ze deelgenomen aan verschillende concoursen, waarbij ze diverse eerste en tweede prijzen behaalde.

Conservatorium

Sedert 2003 volgde ze harplessen bij Erika Waardenburg, waarna ze bij dezelfde docente ging studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling muziek.
Op 30 juni 2010 behaalde ze met goed resultaat haar Bachelordiploma. Als voorbereiding op dit examen gaf ze twee concerten in Woerden.

Masterexamen

Aansluitend studeerde Arrianne Schipper bij Manja Smits aan het ArTEZ conservatorium te Arnhem. Deze studie heeft ze in 2012 afgerond met het behalen van haar Master Examen. Dat examen vond plaats in de Ev.-Lutherse Kerk aan de Hamburgerstraat 9 te Utrecht. Het programma was als volgt :

  • François-Adrien Boïeldieu (1775-1834) : Concerto Réduction pour harpe et piano (deel II Largo, deel III Rondeau)
  • Johann Sebastian Bach (1685-1750) : Sonate (BWV 1020) fluit-harp
  • Ekaterina-Adolfovna Walter-Küne (1870-1930) : Fantaisie sur un Thème de l’Opéra “Eugene Onegin” par Peter Tschaikowsky
  • Claude Debussy (1862-1918) : Les Chansons de Bilitis (2 fluiten, 2 harpen, celesta en stem)

Masterclasses

Arrianne volgde bovendien meerdere masterclasses, onder meer bij Hans den Brok, Emilia Moskvitina, Edward Witsenburg, Constance Allanic en Elinor Bennett.

Concerten in het hele land

Arrianne verleent door het hele land medewerking aan concerten. Ze speelt zowel solistisch als in ensembleverband. Ze wordt regelmatig gevraagd om mee te spelen in een orkest of om koorzang op te luisteren met haar harpspel. Ze is reeds meermalen met diverse orkesten op tournee geweest, onder meer naar Denemarken, Frankrijk, Hongarije, Italië en Spanje.
Vanaf het voorjaar van 2008 bespeelt ze een nieuwe harp.
Op 24 mei 2008 gaf ze samen met de fluitiste Liselotte Kuling in de Petruskerk te Woerden een succesvolle uitvoering van het Intermezzo en de Tre Pezzi voor fluit en harp van Hendrik Andriessen. Dit concert werd bijgewoond door drie kleinkinderen van de componist.
In 2014 vertolkte ze in de Petruskerk te Woerden werken van Bach, Naderman, Glinka en Grandjany.

Duo Sur la Mer

Van 2010 tot 2015 was zij 1e harpiste van het Hineni Symfonie Orkest (HSO). De leden van dit orkest dragen het Joodse volk en Israël een warm hart toe.
Sinds 2012 vormt ze samen met fluitiste Anna Zeijlemaker het duo “Sur la Mer”.

Lespraktijk

Arrianne heeft vanaf 2005 een bloeiende lespraktijk, waar jong en oud, beginner en gevorderde, in terug te vinden is. In haar lessen staat de leerling centraal, waardoor in haar lespraktijk allerlei stijlen aan de orde komen.
Haar lespraktijk in De Meern (Utrecht), tegen Leidsche Rijn aan is van alle faciliteiten voorzien. Zo kan er op een haakjesharp of een pedaalharp gespeeld worden en ook voor samenspel is alles aanwezig.
Arrianne was van 2012 tot 2017 als harpdocente verbonden aan Muziekschool Ceres te Utrecht.
Op dit moment geeft ze elders in de binnenstad les.
Iedereen kan vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsles. Voor de beginner kan het fijn zijn om eens te kijken of de harp echt iets voor hem/ haar is. Voor de gevorderde leerling is het fijn om even kennis te maken met de docente en een plan van aanpak te bespreken.
De lessen worden gegeven in het centrum van Utrecht en ook in haar eigen lespraktijk in De Meern.