Orgel

Jeroen de Haan

(1968) heeft van jongs af aan grote interesse voor het orgel. In zijn jeugdjaren ontvangt hij zijn eerste orgellessen. Na het volgen van de MTS-elektronica komt hij in het bedrijfsleven te werken. Zijn fascinatie voor het orgel en orgelspel blijven echter toenemen. Na enkele jaren in de avonduren aan de Schumann Akademie gestudeerd te hebben, richt hij zich in 2003 fulltime op zijn studie en werkzaamheden in de (kerk)muziek. Inmiddels studeert hij dan al aan de Hogeschool voor muziek en dans in Rotterdam (voorheen het Rotterdams Conservatorium). Daar studeert hij orgel bij Aart Bergwerff en kerkmuziek bij Aart Bergwerff, Hans van Gelder en Arie Hoek. In 2005 studeert hij hier af. Jeroen de Haan is sinds 1999 cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse kerk in Woerden en daarmee de vaste bespeler van het jongste, nog bestaande, Bätz-orgel uit 1846. Hij is dirigent van het kamerkoor “Sjir Chadasj” in Hazerswoude-dorp. Als docent is hij lid van het docerend en musicerend gezelschap “Cantabile” in Woerden. Naast het verzorgen van orgelconcerten, soms in combinatie met andere instrumentalisten, is hij ad-hoc continuo-speler in verschillende ensembles. Sinds januari 2008 is hij lid van de “Liturgische Kring”. Vanaf januari 2010 is hij als docent actief bij de cursus kerkmuziek van de Protestantse kerk in Nederland. In de zomer van 2010 maakt hij een radio-opname voor de IKON-radio; op het orgel van de St. Nikolai in Halmstad (Zweden) speelt hij werken van Jaap Dragt. In het najaar van 2010 verschijnt, op zijn eigen label ‘Passo di gallo’, zijn eerste CD met daarop werken van Hollandse componisten. In de zomer van 2011 maakt hij zijn debuut in Stockholm. Sinds 2012 is hij lid van de Commissie Orgelzaken (Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN). Op 8 juni 2012 speelt hij, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, samen met Sanne Jonker (viool), bij de opening van het nieuwe Moeder-kindcentrum in het Bronovo-ziekenhuis (Den Haag). Vanuit zijn functie als cantor schrijft Jeroen de Haan (liturgische) werken voor koor.

Johan Huizingastraat 17
2552 MB Den Haag

Meer info: www.jeroendehaan.net

Geerten Liefting

(Nijkerk, december 1983) kreeg reeds op vierjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Ite Pijp. Vervolgens van Nico Blom in Gorinchem en Christiaan Ingelse te Gouda. Aansluitend studeerde hij Orgel, Kerkmuziek en Improvisatie aan het Utrechts Conservatorium bij onder meer Reitze Smits. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Cor Ardesch en Hayo Boerema en Compositie en Orkestratie bij Henk Alkema. Hij volgde verschillende masterclassen bij o.m. Naji Hakim, Wolfgang Seifen en Thierry Escaich. Momenteel studeert hij Compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Wim Henderickx, Luc van Hove en Koordirectie aan hetzelfde instituut bij Luc Anthonis. Als organist verzorgde hij talloze uitvoeringen als solist, begeleider en improvisator bij o.a. Festival Voor de Wind, Culturele Karavaan en Woord op Zondag. Als organist was hij tot 2005 verbonden aan de Grote of St. Bartolomeüskerk te Schoonhoven en als Cantor-organist tot 2007 aan de ‘SOW’ gemeente “De Wingerd”. Sinds 2007 is hij Dirigent-Organist van de Heilige Bonaventuraparochie te Woerden, alwaar hij het in 2010 gerestaureerde Vermeulen-orgel bespeelt. Sinds 2005 is hij bovendien actief als vesperorganist van de Domkerk te Utrecht. Geerten is daarnaast zeer actief als componist en componeert voor uiteenlopende bezettingen. In 2013 behaalde hij met zijn compositie “Renovatio Mundi” de eerste prijs tijdens de vijfde editie van het Hinsz Compositie Concours te Kampen. Als organist geeft hij regelmatig solo concerten en begeleidt meerdere koren. Zo gaf hij solo concerten in onder meer de Domkerk Utrecht, Grote kerk Rotterdam, Nieuwe kerk Amsterdam. Meerdere malen verleende hij zijn medewerking aan radioprogramma’s zoals ‘Woord op Zondag’. Geerten is verder actief als componist en orgeldocent.

Ad van Pelt

(1960) studeerde orgel en piano aan het Utrechts Conservatorium bij Kees van Houten, Jan Welmers en Ans Verbeek. In 1986 behaalde hij zijn diploma’s Uitvoerend Musicus en Protestantse Kerkmuziek. Daarnaast behaalde hij in 1987 zijn doctoraalexamen muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij treedt regelmatig op als pianist, onder meer tijdens de concerten van het Bach en Mozartfestival te Woerden. Hij is coördinator van Muziekschool Cantabile in Woerden.

Telefoon :
Stromenlaan 85
3448 CC
Woerden