Orgel

Jeroen de Haan

Jeroen de Haan is cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse kerk in Woerden.
Als docent is hij actief bij de cursus kerkmuziek van de Protestantse kerk in Nederland. Den Haag is één van de drie locaties in Nederland waar deze cursus gegeven wordt. Daar is hij, naast coördinator, docent voor de algemene vakken, en voor gemeentezangbegeleiding en orgelbouw.
Voor het blad ‘Muziek & Liturgie’ verzorgt De Haan de rubriek liedbesprekingen. Daarin bespreekt hij liederen uit het Liedboek ‘Zingen en bidden in huis en kerk’ (2013). Deze zijn te lezen op zijn website.
In de zomer van 2010 maakte hij een radio-opname voor de IKON-radio; op het orgel van de St. Nikolaikerk in Halmstad (Zweden) speelt hij werken van Jaap Dragt (1930-2003). Als hoofdredacteur werkt hij momenteel aan de (her)uitgave van de orgelwerken van deze Nederlandse componist en organist. Inmiddels verschenen twee delen orgelmuziek bij Boeijenga Music. Op De Haans website prijkt het volledige orgeloeuvre van Dragt met links naar uitvoeringen hiervan op zijn YouTubekanaal.
In het najaar van 2010 verscheen, op zijn eigen label ‘Passo di gallo’, zijn eerste CD met daarop werken van Hollandse componisten, opgenomen op het inmiddels ‘verdwenen’ Pels-orgel in de Heilige-Pauluskerk in Den Haag.
Vanuit zijn functie als cantor schrijft De Haan (liturgische) werken voor koor-acapella en voor koor en orgel. In maart 2022 ging een Nederlandstalig Magnificat & Nunc Dimittis voor koor en orgel van zijn hand in première. Voor uitgeverij Boekencentrum werkte hij als redacteur aan de bundel “Koraalvoorspelen bij liederen uit het Liedboek (2013)”. Voor deze bundel componeerde hij enkele bijdragen.
Voor de Evangelisch-Lutherse Synode is hij adviseur voor Liturgie & Kerkmuziek.

Johan Huizingastraat 17
2552 MB Den Haag

Meer info: www.jeroendehaan.net

Geerten Liefting

(Nijkerk, december 1983) studeerde Orgel, Kerkmuziek en Improvisatie bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium en vervolgens Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Antwerpen en Rotterdam bij onder meer Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker.
Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch.
Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.
Hij was jarenlang een van de vesperorganisten van de Domkerk te Utrecht.
Hij won eerste en tweede prijzen op concoursen in Schwäbisch Gmünd, Luxemburg, Haarlem, Parijs, Münster en Biarritz. Als organist trad hij op bij belangrijke festivals in o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland en Italië.
In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz-compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkooor zijn werk “Renovatio Mundi” in première bracht.
Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.

Ad van Pelt

(1960) studeerde orgel en piano aan het Utrechts Conservatorium bij Kees van Houten, Jan Welmers en Ans Verbeek.
In 1986 behaalde hij zijn diploma’s Uitvoerend Musicus en Protestantse Kerkmuziek.
Daarnaast behaalde hij in 1987 zijn doctoraalexamen muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.
Hij treedt regelmatig op als pianist, onder meer tijdens de concerten van het Bach en Mozartfestival te Woerden. 
Hij is coördinator van Muziekschool Cantabile in Woerden.

Stromenlaan 85
3448 CC
Woerden