Oratoriumvereniging het beste in vorm tijdens Herfst en Winter

De Hilversumse Oratoriumvereniging onder leiding van Woerdenaar Michel de Valk gaf donderdag een goed geslaagde uitvoering van ‘Die Jahreszeiten’ (De Vier Jaarge­tijden) van Joseph Haydn. Medewerking werd verleend door het Heemsteeds Kamerorkest en drie solisten. De uitvoeren­den waren het beste in vorm tijdens ‘De Herfst’ en ‘de Winter’. Het orkest speelde nauw­keuri­g en het koor zong zelfverze­kerd. Vooral in ‘de Herfst’ waren de musici goed in vorm. Het prach­tige ‘duet van Lukas en Hanna’ werd bijzonder goed uitgevoerd. Het ‘Koor der Jagers’, waarin een boeiende partij voor enkele hoorns voorkomt, werd een van de hoogtepunten van de avond. Uit ‘de Winter’ liet vooral het slotkoor ‘Dann bricht der grosse Morgen an’ een gun­stige indruk achter. Spijtig genoeg was een veel te klein aantal Woerdenaren toege­stroomd om hiervan getuige te zijn. Concerten als die van de Hilversumse Oratoriumvereniging zouden toch veel beter bezocht moeten worden. – ‘Die Jahreszeiten’ van Joseph Haydn. Uitvoerenden: Chr. Oratoriumvereniging Hilversum; Hilary Reynolds, sopraan; Henk Vonk, tenor; Hans de Vries, bariton; Henk van Zonneveld, clavecimbel; Heemsteeds Kamerorkest. Algehele leiding: Michel de Valk. – [Drs. Ad van Pelt – 22-10-1993]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s