Jubileumconcert Hervormd Kerkkoor

Het jubileumconcert van het vijftigjarige Hervormd Kerkkoor heeft afgelopen zaterdag vele honderden belangstellenden getrokken. Deze bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van het koor heeft over het algemeen een goede indruk nagelaten. In de prachtige Mis in G gr.t. van Franz Schubert werden zeer mooie passages gezongen door de talentvolle sopraan Marjon Strijk, de tenor Hans van Tent en de bas Patrick van Redenborg. Het koor zong, onder leiding van Rigt Dammen, vooral goed in het Benedictus, waarin zelfs de “hoge a” goed uit de verf kwam. Het indrukwekkende Agnus Dei werd zeer verdienstelijk uitgevoerd en mede dankzij de ontroerende soli liet de uitvoering een goede indruk achter. Voorts stond de koraalcantate “Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort” van Dietrich Buxtehude op het programma. Händels feestelijke Te Deum Laudamus besloot het concert. De koorgedeelten werden verdienstelijk uitgevoerd. Het Hervormd Kerkkoor is na vijftig jaar nog steeds zeer actief. Vooral in de zondagse erediensten vervult het regelmatig een belangrijke functie. Meestal staat het in de Petruskerk opgesteld bij het koororgel, op de akoestisch beste positie. Voor het jubileumconcert werd voor één keer afgeweken van deze vertrouwde positie, mede omdat men de nieuwe koorkleding aan het publiek wilde presenteren. Aan het concert werkten verder onder meer het kamerorkest “Continuo” mee, waarbij het orgelpositief werd bespeeld door Haite van der Schaaf. Het geheel was uitstekend in balans met het koor. Fluitist Dirk Belzer gaf een sprankelende uitvoering van het Fluitconcert in G van Pergolesi en deed dat in alle opzichten zeer verdienstelijk. – [Ad van Pelt – 19-10-1995]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s