Arjan en Edith Post

Op de nieuwste cd van het trompetduo Arjan en Edith Post, met de titel “Arjan en Edith – De Heer is mijn Herder”, kunnen we luisteren naar 18 bewerkingen over bekende Psalmen en gezangen. De opname is gemaakt in de Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag. De begeleiding op het fraaie Bätz-orgel wordt verzorgd door Wim Magré. Het programma bevat onder meer arrangementen van de hand van de beide trompettisten. Daarnaast horen we ook enkele bewerkingen van orgelwerken van Feike Asma en Klaas Jan Mulder. Dit alles sluit goed aan bij de stijl van Feike Asma, die in de jaren vijftig en zestig organist van deze kerk was. De liederen zijn gekozen uit de bekende bundel van Johannes de Heer. De trompettisten realiseren een fraaie, Romantische toon. Ze spelen goed zuiver en onderling prima in verhouding. De begeleider speelt in een bijpassende, Romantische stijl. Soms lijkt het, alsof de klank van de trompetten letterlijk en figuurlijk wat op de voorgrond klinkt. Daarnaast blijft de klank van het orgel soms enigszins op de achtergrond. Uiteraard is dit geen groot bezwaar. Vooral de bewerkingen over ‘Op die heuvel daarginds’ van Harm Hoeve en ‘Ga niet alleen door ’t leven’ van Edith Post worden heel verdienstelijk uitgevoerd. Aan het arrangement van de Fantasie-Toccatine over Psalm 33 van Jan Zwart moest ik eerlijk gezegd even wennen, omdat de versie voor orgelsolo mij vertrouwd in de oren klinkt. Het booklet is betrekkelijk eenvoudig uitgevoerd, het bevat enkele fraaie foto’s van de musici en enige biografische gegevens over de musici. Graag had ik nog wel wat meer gelezen over de composities en de liedkeuze. – N.a.v. “Arjan en Edith – De Heer is mijn Herder”; Wim Magré, orgel – Evangelisch-Lutherse Kerk – Den Haag; Excellent Recordings (ER 104112) – [Drs. Ad van Pelt – 12 juni 2013]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s